Главно меню
|
|
17-02-06, 19:03
|
|
Дата на присъединяване: Oct 2005
Благодарил: 679
|
Измами с евтини самолетни билети
17 февруари 2006
Полицията предупреждава, че фирма Изи Флай ЕООД с управител немския гражданин М.Р. (26 г.) продава самолетни билети без да има лиценз за полети.
Фирмата е осъществила един-единствен полет от Пловдив до Берлин в края на декември м.г. Въпреки че няма лиценз за туроператор, продължава да продава билети за чартърни полети по 4 дестинации - Берлин, Мюнхен, Аликанте и Саарбрюкен. В Икономическа полиция - Първо РПУ вече са получени няколко преписки за измами със самолетни билети. След като редица полети са отменени клиентите започват да искат възстановяване на парите им, но в офиса на фирмата на ул. Незабравка има съобщение, че тече данъчна ревизия и компанията е затворена. По всички получени преписки в Първо РПУ са извършени предварителни проверки и резултатите са докладвани в Софийска районна прокуратура. СДВР информира ”ужилените” граждани да сигнализират на телефони 9827-36-07 и 982-00-73.
http://www.dir.bg
17-02-06, 19:31
|
|
|
I'm BACK
Дата на присъединяване: Sep 2005
Благодарил: 1,186
|
Re: Измами с евтини самолетни билети
Ми то има продадени билети за над около 10 полета! Мисля че никой от тия хора няма да си види парите. И като се замисля че им се обаждах за резервации, но после ми пропаднаха плановете, било е за добро иначе сега и аз ще съм на минус. Дано се намери ред в нашата държава и да върнат парите на хората понеже има хора купили по 4 и повече билета - тва са си 400 еуро както и да го гледаш. (Те нищо 4е са евтина компания на мене ми дадоха офера 86 еуро в едната посока; тия по 19 еуро вече били свършили ми казаха)
|
|
|
17-02-06, 20:43
|
|
|
преместил се
Дата на присъединяване: Dec 2005
Благодарил: 7,827
|
Относно: Re: Измами с евтини самолетни билети
Цитирай:
|
Първоначално написано от BaiBradur
Ми то има продадени билети за над около 10 полета! Мисля че никой от тия хора няма да си види парите. И като се замисля че им се обаждах за резервации, но после ми пропаднаха плановете, било е за добро иначе сега и аз ще съм на минус. Дано се намери ред в нашата държава и да върнат парите на хората понеже има хора купили по 4 и повече билета - тва са си 400 еуро както и да го гледаш. (Те нищо 4е са евтина компания на мене ми дадоха офера 86 еуро в едната посока; тия по 19 еуро вече били свършили ми казаха)
|
България - Германия за 19 евро! Става въпрос за самолетен билет , а не за препоръчано писмо?
|
|
|
17-02-06, 20:49
|
|
|
Цитирай:
|
Първоначално написано от Ivan
България - Германия за 19 евро! Става въпрос за самолетен билет , а не за препоръчано писмо? 
|
С такава оферта тръгнаха официално в началото.
17-02-06, 21:22
|
|
|
преместил се
Дата на присъединяване: Dec 2005
Благодарил: 7,827
|
Цитирай:
|
Първоначално написано от Zanko
С такава оферта тръгнаха официално в началото.
|
На 86 мога да се върза, на 19 - няма начин. Поне не с нова компания.
Хората няма да получат нищо. И не защото е България!
В Canada за 5 години откакто сам тук фалираха 2 големи авиокомпании които бяха летели по няколко години преди това. Хората с билети пиха по една студена вода общо взето. Закона е, че при фалит хората с закупени билети са последни на опашката на кредиторите. Всащност не изгоряха всички, защото платилите с кредитна карта си получиха обратно "кредита" Платилите в брой обаче - нищо!
|
|
|
17-02-06, 22:35
|
|
Дата на присъединяване: Jan 2006
Благодарил: 20,334
|
Относно: Измами с евтини самолетни билети
В Европа има вече не малко компании които летят за "жълти стотинки". При някой от тях просто не мога да си обясня ценовата политика. Не може причината да е само в пикника, който пътника си носи, или в блудкавите напитки, които и се заплащат... Освен известни такива, като Еаsy Jet (междувпрочем "интересно сходство" на имената, което в първия момент мен дори ме обърка), това предлагат днес често и държавни компании под формата на различни промоции. Наскоро бях получила някакъв майл от Swiss, който гласеше ако се купят два билета (различни европейски дестинации) вторият е за ЕДИН франк.  Информирайки се допълнително обаче в интернет се оказа, че към тоя 1 франк идват безброй други такси и надбавки, та накрая под чертата билета си струваше пари. Освен това евтините билети (места) винаги са доста ограничени в броя и трябва да се резервират месеци предварително, както и полетите са в неудобни часове. Така че "удовлствието" да летиш ефтино, често се компенсира с други неудобства. Факт е обаче че летенето поефтиня... сигурно много хора взаимно са очаквали и бленували падането на цените...
|
|
|
17-02-06, 22:43
|
|
Дата на присъединяване: Aug 2005
Благодарил: 1,416
|
Добре де държавата ни защо не им даде лиценз, не са си платили рушвет ли какво, продадоха Балкан на измамници, а на хора дето искат да правят бизнес не им дадоха разрешително.
Какъв е точно проблема?
Последно редактирано от lordm : 18-02-06 на 11:15
|
|
|
17-02-06, 23:56
|
|
|
le vrai Canadien
Благодарил: 375
|
Щом е за 19 евро да забравят. Парите са малко а който е искал да мине тънката лайсна да му е за урок. Не може да се лети толкова евтоно, поне докато самолетите не започнат да работят с въздух като гориво.
|
|
18-02-06, 07:02
|
|
|
Цитирай:
|
Първоначално написано от Botzo
Щом е за 19 евро да забравят. Парите са малко а който е искал да мине тънката лайсна да му е за урок. Не може да се лети толкова евтоно, поне докато самолетите не започнат да работят с въздух като гориво.
|
Толкова струва ограничен брой билети в самолета. Продавайки тези места, те си гарантират пълен самолет, което е проблем принципно в авиацията. Така работят един куп компании. Тази цена няма нищо общо със реалната себестойност, но по-добре да запълваш празни места с нещо, отколкото с нищо.
Освен това вероятно върху тази цена се начисляват летищните такси. За летище София таксата ако не се лъжа е 15-20$. За Берлин не знам, но примерно за летище Цюрих е от порядъка на 60 Евро. Затова най-често нискобюджетните авиокомпании летящи до Швейцария, кацат в Базел, защото летищната такса там е много по-ниска.
За съжаление такива летящи Швейцария- България засега няма. Има обаче много между UK и Шв. Намират се билети дори по 60 CH(40 Euro)
18-02-06, 08:37
|
|
|
I'm BACK
Благодарил: 1,186
|
Re: Измами с евтини самолетни билети
Много ясно че евтините компании спират на супер убити летища и после плащаш още цуфра пари за да стигнеш до града. Имам опит с Франция и Испания! Спира се на малко летище извън града и после се тътриш още 1 час до града и то в бус или такси което ти взима 20-40 еуро. И като се замислиш за уж спестените пари, а от друга страна изгубено време не знам дали си заслужава.
Е как да им даде лиценз като те тия даже техен самолет нямат! За първия полет са взели самолет на Хемус и те са ги предупредили, че ако не си оправят документите няма да им го дават повече. Ония са мислели явно, че това е базик, но от Хемус са удържали на думата и 2ри полет (на 28 Януари) не е имало (аз именно с този мислех да се прибирам). Това се дочу като слухове по тая тема!
Като капак на всичко сайта им още функционира! И там пише:
Цитирай:
|
Ние няма да декларираме, че полетите с нас са лесни. Ние ще ги реализираме.
|
Цитирай:
Образувано е следствено дело по случая EasyFly
17.02.2006 14:31
Вследствие няколко преписки, заведени по жалби на граждани в Първо РПУ в столицата за извършени измами със самолетни билети от страна на EasyFly, е образувано следствено дело за измама, съобщиха за Investor.bg от пресцентъра на МВР.
СДВР информира гражданите, пострадали от дейността на компанията, че могат да сигнализират в Икономическа полиция в Първо РПУ и в СДВР на телефони 9827-36-07 и 982-00-73.
След проучване проведено от Investor.bg и няколко публикувани статии и след напразните обещания от страна на компанията за компенсация на ощетените клиенти, последните подадоха редица жалби в МВР. От полицията съобщават, че по всички получени преписки в Първо РПУ са извършени предварителни проверки.
Въпреки многобройните ощетени клиенти, доскоро компанията се рекламираше по различни радиостанции и билбордове и нови клиенти продължаваха да посещават офиса й, който от десетина дена е затворен под предлог, че се провежда данъчна ревизия.
В последните дни пред него чакаха множество клиенти след обещания на служители на компанията да им бъдат върнати парите за неосъществените полети.
EasyFly осъществи единствения си полет Пловдив - Берлин в края на януари и след това продължи да продава билети, въпреки че нямаше лиценз.
|
|
|
|
|
Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)
|
|
|
| Контрол над темата |
|
|
| Начин на разглеждане |
Линеен изглед
|
Правила за публикуване
|