BGHelp.net

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форумът ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщение и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

Форуми Ревюта Галерия Игри Запознанства кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp.net > Общи форуми > Новини и анкети > Новини > Новини от и за България

Стар 17-02-06, 19:03   #1
Zanko

Дата на присъединяване: Oct 2005
Благодарил: 679
Zanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to behold
Points: 22,389, Level: 93 Points: 22,389, Level: 93 Points: 22,389, Level: 93
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Send a message via Skype™ to Zanko
По подразбиране Измами с евтини самолетни билети

17 февруари 2006

Полицията предупреждава, че фирма Изи Флай ЕООД с управител немския гражданин М.Р. (26 г.) продава самолетни билети без да има лиценз за полети.
Фирмата е осъществила един-единствен полет от Пловдив до Берлин в края на декември м.г. Въпреки че няма лиценз за туроператор, продължава да продава билети за чартърни полети по 4 дестинации - Берлин, Мюнхен, Аликанте и Саарбрюкен. В Икономическа полиция - Първо РПУ вече са получени няколко преписки за измами със самолетни билети. След като редица полети са отменени клиентите започват да искат възстановяване на парите им, но в офиса на фирмата на ул. Незабравка има съобщение, че тече данъчна ревизия и компанията е затворена. По всички получени преписки в Първо РПУ са извършени предварителни проверки и резултатите са докладвани в Софийска районна прокуратура. СДВР информира ”ужилените” граждани да сигнализират на телефони 9827-36-07 и 982-00-73.

http://www.dir.bg
Стар 17-02-06, 19:31   #2
BaiBradur
I'm BACK

Дата на присъединяване: Sep 2005
Благодарил: 1,186
BaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant future
Points: 30,978, Level: 100 Points: 30,978, Level: 100 Points: 30,978, Level: 100
Send a message via Skype™ to BaiBradur
По подразбиране Re: Измами с евтини самолетни билети

Ми то има продадени билети за над около 10 полета! Мисля че никой от тия хора няма да си види парите. И като се замисля че им се обаждах за резервации, но после ми пропаднаха плановете, било е за добро иначе сега и аз ще съм на минус. Дано се намери ред в нашата държава и да върнат парите на хората понеже има хора купили по 4 и повече билета - тва са си 400 еуро както и да го гледаш. (Те нищо 4е са евтина компания на мене ми дадоха офера 86 еуро в едната посока; тия по 19 еуро вече били свършили ми казаха)

Портал Германия в бгхелп.нет
Немски медии в бгхелп.нет
Поредица "Ключа от Палатката"

Всичко, което пишете, може и ще бъде използвано срещу Вас в темата Бисери от форума
BaiBradur е офлайн   Отговори с цитат
Стар 17-02-06, 20:43   #3
Ivan
преместил се

Дата на присъединяване: Dec 2005
Благодарил: 7,827
Blog Entries: 1
Ivan има изключена репутация
Points: 2,759,534, Level: 100 Points: 2,759,534, Level: 100 Points: 2,759,534, Level: 100
Activity: 68% Activity: 68% Activity: 68%
По подразбиране Относно: Re: Измами с евтини самолетни билети

Цитирай:
Първоначално написано от BaiBradur
Ми то има продадени билети за над около 10 полета! Мисля че никой от тия хора няма да си види парите. И като се замисля че им се обаждах за резервации, но после ми пропаднаха плановете, било е за добро иначе сега и аз ще съм на минус. Дано се намери ред в нашата държава и да върнат парите на хората понеже има хора купили по 4 и повече билета - тва са си 400 еуро както и да го гледаш. (Те нищо 4е са евтина компания на мене ми дадоха офера 86 еуро в едната посока; тия по 19 еуро вече били свършили ми казаха)
България - Германия за 19 евро! Става въпрос за самолетен билет , а не за препоръчано писмо?
Ivan е офлайн   Отговори с цитат
Стар 17-02-06, 20:49   #4
Zanko

Zanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to beholdZanko is a splendid one to behold

Цитирай:
Първоначално написано от Ivan
България - Германия за 19 евро! Става въпрос за самолетен билет , а не за препоръчано писмо?
С такава оферта тръгнаха официално в началото.
Стар 17-02-06, 21:22   #5
Ivan
преместил се

Дата на присъединяване: Dec 2005
Благодарил: 7,827
Ivan има изключена репутация
Points: 2,759,534, Level: 100 Points: 2,759,534, Level: 100 Points: 2,759,534, Level: 100
Activity: 68% Activity: 68% Activity: 68%

Цитирай:
Първоначално написано от Zanko
С такава оферта тръгнаха официално в началото.
На 86 мога да се върза, на 19 - няма начин. Поне не с нова компания.
Хората няма да получат нищо. И не защото е България!
В Canada за 5 години откакто сам тук фалираха 2 големи авиокомпании които бяха летели по няколко години преди това. Хората с билети пиха по една студена вода общо взето. Закона е, че при фалит хората с закупени билети са последни на опашката на кредиторите. Всащност не изгоряха всички, защото платилите с кредитна карта си получиха обратно "кредита" Платилите в брой обаче - нищо!
Ivan е офлайн   Отговори с цитат
Стар 17-02-06, 22:35   #6
Kremena

Дата на присъединяване: Jan 2006
Благодарил: 20,334
Blog Entries: 8
Kremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond repute
Points: 10,020,466, Level: 100 Points: 10,020,466, Level: 100 Points: 10,020,466, Level: 100
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
Send a message via Skype™ to Kremena
По подразбиране Относно: Измами с евтини самолетни билети

В Европа има вече не малко компании които летят за "жълти стотинки". При някой от тях просто не мога да си обясня ценовата политика. Не може причината да е само в пикника, който пътника си носи, или в блудкавите напитки, които и се заплащат... Освен известни такива, като Еаsy Jet (междувпрочем "интересно сходство" на имената, което в първия момент мен дори ме обърка), това предлагат днес често и държавни компании под формата на различни промоции. Наскоро бях получила някакъв майл от Swiss, който гласеше ако се купят два билета (различни европейски дестинации) вторият е за ЕДИН франк. Информирайки се допълнително обаче в интернет се оказа, че към тоя 1 франк идват безброй други такси и надбавки, та накрая под чертата билета си струваше пари. Освен това евтините билети (места) винаги са доста ограничени в броя и трябва да се резервират месеци предварително, както и полетите са в неудобни часове. Така че "удовлствието" да летиш ефтино, често се компенсира с други неудобства. Факт е обаче че летенето поефтиня... сигурно много хора взаимно са очаквали и бленували падането на цените...
Kremena е офлайн   Отговори с цитат
Стар 17-02-06, 22:43   #7
lordm

Дата на присъединяване: Aug 2005
Благодарил: 1,416
lordm има изключена репутация
Points: 205,376, Level: 100 Points: 205,376, Level: 100 Points: 205,376, Level: 100
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
Send a message via Skype™ to lordm

Добре де държавата ни защо не им даде лиценз, не са си платили рушвет ли какво, продадоха Балкан на измамници, а на хора дето искат да правят бизнес не им дадоха разрешително.
Какъв е точно проблема?

Последно редактирано от lordm : 18-02-06 на 11:15
lordm е офлайн   Отговори с цитат
Стар 17-02-06, 23:56   #8
Botzo
le vrai Canadien

Благодарил: 375
Botzo има изключена репутация
Points: 44,374, Level: 100 Points: 44,374, Level: 100 Points: 44,374, Level: 100
Send a message via Skype™ to Botzo

Щом е за 19 евро да забравят. Парите са малко а който е искал да мине тънката лайсна да му е за урок. Не може да се лети толкова евтоно, поне докато самолетите не започнат да работят с въздух като гориво.

Botzo е офлайн   Отговори с цитат
Стар 18-02-06, 07:02   #9
Zanko

Цитирай:
Първоначално написано от Botzo
Щом е за 19 евро да забравят. Парите са малко а който е искал да мине тънката лайсна да му е за урок. Не може да се лети толкова евтоно, поне докато самолетите не започнат да работят с въздух като гориво.
Толкова струва ограничен брой билети в самолета. Продавайки тези места, те си гарантират пълен самолет, което е проблем принципно в авиацията. Така работят един куп компании. Тази цена няма нищо общо със реалната себестойност, но по-добре да запълваш празни места с нещо, отколкото с нищо.
Освен това вероятно върху тази цена се начисляват летищните такси. За летище София таксата ако не се лъжа е 15-20$. За Берлин не знам, но примерно за летище Цюрих е от порядъка на 60 Евро. Затова най-често нискобюджетните авиокомпании летящи до Швейцария, кацат в Базел, защото летищната такса там е много по-ниска.
За съжаление такива летящи Швейцария-България засега няма. Има обаче много между UK и Шв. Намират се билети дори по 60 CH(40 Euro)
Стар 18-02-06, 08:37   #10
BaiBradur
I'm BACK

Благодарил: 1,186
BaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant futureBaiBradur has a brilliant future
Points: 30,978, Level: 100 Points: 30,978, Level: 100 Points: 30,978, Level: 100
Send a message via Skype™ to BaiBradur
По подразбиране Re: Измами с евтини самолетни билети

Много ясно че евтините компании спират на супер убити летища и после плащаш още цуфра пари за да стигнеш до града. Имам опит с Франция и Испания! Спира се на малко летище извън града и после се тътриш още 1 час до града и то в бус или такси което ти взима 20-40 еуро. И като се замислиш за уж спестените пари, а от друга страна изгубено време не знам дали си заслужава.

Е как да им даде лиценз като те тия даже техен самолет нямат! За първия полет са взели самолет на Хемус и те са ги предупредили, че ако не си оправят документите няма да им го дават повече. Ония са мислели явно, че това е базик, но от Хемус са удържали на думата и 2ри полет (на 28 Януари) не е имало (аз именно с този мислех да се прибирам). Това се дочу като слухове по тая тема!

Като капак на всичко сайта им още функционира! И там пише:
Цитирай:
Ние няма да декларираме, че полетите с нас са лесни. Ние ще ги реализираме.
Цитирай:
Образувано е следствено дело по случая EasyFly
17.02.2006 14:31

Вследствие няколко преписки, заведени по жалби на граждани в Първо РПУ в столицата за извършени измами със самолетни билети от страна на EasyFly, е образувано следствено дело за измама, съобщиха за Investor.bg от пресцентъра на МВР.
СДВР информира гражданите, пострадали от дейността на компанията, че могат да сигнализират в Икономическа полиция в Първо РПУ и в СДВР на телефони 9827-36-07 и 982-00-73.

След проучване проведено от Investor.bg и няколко публикувани статии и след напразните обещания от страна на компанията за компенсация на ощетените клиенти, последните подадоха редица жалби в МВР. От полицията съобщават, че по всички получени преписки в Първо РПУ са извършени предварителни проверки.

Въпреки многобройните ощетени клиенти, доскоро компанията се рекламираше по различни радиостанции и билбордове и нови клиенти продължаваха да посещават офиса й, който от десетина дена е затворен под предлог, че се провежда данъчна ревизия.

В последните дни пред него чакаха множество клиенти след обещания на служители на компанията да им бъдат върнати парите за неосъществените полети.

EasyFly осъществи единствения си полет Пловдив - Берлин в края на януари и след това продължи да продава билети, въпреки че нямаше лиценз.

Портал Германия в бгхелп.нет
Немски медии в бгхелп.нет
Поредица "Ключа от Палатката"

Всичко, което пишете, може и ще бъде използвано срещу Вас в темата Бисери от форума
BaiBradur е офлайн   Отговори с цитат
Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване