BGHelp.net

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форумът ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщение и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

Форуми Ревюта Галерия Игри Запознанства кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp.net > Общи форуми > Общи форуми за българите в чужбина. > Важно!

Отговори

Контрол над темата Начин на разглеждане
Стар 28-08-06, 22:08   #1
lordm

Дата на присъединяване: Aug 2005
Благодарил: 1,416
Blog Entries: 1
lordm има изключена репутация
Points: 205,376, Level: 100 Points: 205,376, Level: 100 Points: 205,376, Level: 100
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
Send a message via Skype™ to lordm
По подразбиране ДО ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ СМЕТКИ В БУЛБАНК

копирам това мнение от английския ни форум.
Цитирай:
Имах спестовна доларова сметка открита преди 6 години в Булбанк - $400. Преди 2 години банката си променя правилата и решават че минималната стойност за спестовна сметка трябва да е 1000 долара. Трансформират ми сметката в разплащателна и започват да ме чарджат - в началото по 1 долар, а след няколко месеца по 2 долара месечно.
В банката се държаха много нагло и нахално с мен. На всички плащания аз съм написана като наредител. На въпроса ми защо не съм била уведомена за промените - едно писмо ще коства не повече от 5 цента. Отговора беше - такава беше заповедта от централата в София и че ако искам да ходя да се оплаквам там. Не ми показаха заповедта - щяло да им отнеме много време да я намерят. Освен това ми обясниха че 5 цента е цената на писмо само за един човек, но ако трябвало да уведомят хилядите за които промяната важи - щяло да им струва хиляди левове...

Значи взимат ми по 2 долара за сметка която е била спестовна и няма движение а 5 цента са адски много пари за да ме информират за промените.

МОЛЯ КАЖЕТЕ НА ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ СМЕТКИ ИЛИ ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ОТКРИВАТ СМЕТКИ В БУЛБАНК - ЧЕ БАНКАТА Е АДСКИ НЕКОРЕКТНА - ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОМЕНИТЕ Е НА ГИШЕТО НА КАСИТЕ НА БАНКАТА.

НАДЯВАМ СЕ ХОРА КАТО МЕН ДА СЕ ИНФОРМИРАТ ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО. ЗАЩОТО ДОРИ И ДА СТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ - НЕ БИХТЕ ОЧАКВАЛИ СЛЕД 4 ГОДИНИ ОЛИХВЯВАНЕ НА СМЕТКАТА ДА ВИ Я ТРАНСФОРМИРАТ БЕЗ ВАШЕ ЗНАНИЕ В ДРУГ ВИД И ДА ЗАПОЧНАТ ДА ВИ ВЗИМАТ ПАРИ
.
Стар 28-08-06, 22:20   #2
Castigado Pantockrator
Restart the Revolution!

Дата на присъединяване: Dec 2005
Благодарил: 369
Castigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond reputeCastigado Pantockrator has a reputation beyond repute
Points: 203,115, Level: 100 Points: 203,115, Level: 100 Points: 203,115, Level: 100
Activity: 9% Activity: 9% Activity: 9%
По подразбиране Относно: ДО ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ СМЕТКИ В БУЛБАНК

Нищо ново под слънцето. Гадове. Аз имам , но е празна
Сега не ми казвай , че ще трябва да плащам като се върна някой ден.
Стар 28-08-06, 22:34   #3
lordm

Дата на присъединяване: Aug 2005
Благодарил: 1,416
lordm има изключена репутация
Points: 205,376, Level: 100 Points: 205,376, Level: 100 Points: 205,376, Level: 100
Send a message via Skype™ to lordm

Аз имах подобна история с Хеброс Банк, мойте пари в сметката бяха към 30 паунда останали след 5 години като се върнах и реших да си проверя какво е станало с тях установих че са останали по малко от 1 лев сметката, аз я затворих,понеже след няколко месеца щях да се окажа длъник на банката.
Какво друго мога да кажа освен Българска банка.
Стар 28-08-06, 23:06   #4
C-me

Дата на присъединяване: Jun 2006
Благодарил: 13,081
C-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond reputeC-me has a reputation beyond repute
Points: 5,387,184, Level: 100 Points: 5,387,184, Level: 100 Points: 5,387,184, Level: 100
Activity: 25% Activity: 25% Activity: 25%

Цитирай:
Първоначално написано от lordm
Аз имах подобна история с Хеброс Банк, мойте пари в сметката бяха към 30 паунда останали след 5 години като се върнах и реших да си проверя какво е станало с тях установих че са останали по малко от 1 лев сметката, аз я затворих,понеже след няколко месеца щях да се окажа длъник на банката.
Какво друго мога да кажа освен Българска банка.
Чакай, чакай, не бързай със заключенията. И тука е така. Мога да говоря със сигурност за ING Bank (има я и в БГ). Ако имаш сметка там (текуща, не спестовна), дори и да не я ползваш, ти се удържа месечна такса за това, че имаш такава сметка. Дори да ти свършат в един момент парите, продължават да ти удържат въпросната такса и по този начин салдото ти отива на минус. Ако искаш да си закриеш сметката, трябва да погасиш първо дълга си, т.е. да покриеш минуса. Което на практика е всъщност изваждане на пари от собствения ти джоб и пълно прецакване. Така че не са само бг банките такива.
Стар 28-08-06, 23:31   #5
een BG in NL
Banned

Дата на присъединяване: Nov 2005
Благодарил: 0
een BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond reputeeen BG in NL has a reputation beyond repute
Points: 28,629, Level: 99 Points: 28,629, Level: 99 Points: 28,629, Level: 99
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

Ами моят опит с Булбанк е точно противоположен. Имам си персонален служител, който отговаря за влога ми, винаги ме уведомяват било то по тел или чрез писмо кой е той и как мога да се свържа с него при нужда. За разлика от холандския клон на ING в София, където никога не знам към кой персонално да се обърна, макар и там да работят по същия принцип- за всеки влог отговаря специален служител. Докато при Булбанк не е било никога проблем да се видя с "моя банкер" очи в очи, в холандския клон - тц. Там от фоайето те свързват с него по телефона и каквото имаш да казваш, искаш или обясняваш го правиш по жицата. Последният път например ми се наложи да си договарям лихвения процент на влога на един плот, с/у една стена, по телефона. Това разговор за през телефона ли е? Ако си поръчвах пица- да. Е, махнах се от там. А в Булбанк си стоя. За сега
een BG in NL е офлайн   Отговори с цитат
Стар 28-08-06, 23:33   #6
Byrzata
Гамен

Дата на присъединяване: May 2006
Благодарил: 701
Byrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond reputeByrzata has a reputation beyond repute
Points: 169,734, Level: 100 Points: 169,734, Level: 100 Points: 169,734, Level: 100
Cool Относно: ДО ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ СМЕТКИ В БУЛБАНК

Цитирай:
Първоначално написано от lordm
...копирам това мнение от английския ни форум...
Имах спестовна доларова сметка открита преди 6 години в Булбанк... Трансформират ми сметката в разплащателна и започват да ме чарджат...
На всички плащания аз съм написана като наредител.
Какво може да значи това (не знам кой е авторът на постинга)?
При депозитните сметки няма транзакции (съответно, наредители).
А при разплащателните има - но мадамата казва, че 2 години не е знаела за промяната, за какви тогава банкови преводи и по чие нареждане си говорим?
Някой има ли идея за какво иде реч в "болд"-натия текст?...

Byrzata е офлайн   Отговори с цитат
Стар 28-08-06, 23:33   #7
Amina
Part Bionic

Дата на присъединяване: Oct 2005
Благодарил: 815
Amina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond reputeAmina has a reputation beyond repute
Points: 23,963, Level: 94 Points: 23,963, Level: 94 Points: 23,963, Level: 94

Цитирай:
Първоначално написано от C-me
Чакай, чакай, не бързай със заключенията. И тука е така. Мога да говоря със сигурност за ING Bank (има я и в БГ). Ако имаш сметка там (текуща, не спестовна), дори и да не я ползваш, ти се удържа месечна такса за това, че имаш такава сметка. Дори да ти свършат в един момент парите, продължават да ти удържат въпросната такса и по този начин салдото ти отива на минус. Ако искаш да си закриеш сметката, трябва да погасиш първо дълга си, т.е. да покриеш минуса. Което на практика е всъщност изваждане на пари от собствения ти джоб и пълно прецакване. Така че не са само бг банките такива.
Това го има и в САЩ. Но задължително те уведомяват, ако променят нещо. Всеки месец получаваш извлечение, а ако забележат някакви нередности в транзакциите на картата ти, веднага нова карта на техни разноски и инициатива...

Много мразя български банки - за едно просто внасяне на сума се чака на пет гишета, където все още служителките пишат нещо си на ръка. За извлечения се плаща, нямат e-banking, голяма мизерия...
Amina е офлайн   Отговори с цитат
Стар 29-08-06, 02:09   #8
vales

Благодарил: 366
vales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond reputevales has a reputation beyond repute
Points: 110,625, Level: 100 Points: 110,625, Level: 100 Points: 110,625, Level: 100

Истински пари се държат в истински банки-банка с наименование Б отпред е менте-винаги.
Да си сложич в Евробанк-Словашка банка,лъжа няма и други има-ама българина нали обича нещо с БУЛ отпред ,проблема не е в банките-проблема е в алчните глупаци,това е бизнес

Dum spiro spero !
vales е офлайн   Отговори с цитат
Стар 29-08-06, 04:57   #9
Ivan
преместил се

Благодарил: 7,827
Ivan има изключена репутация
Points: 2,759,534, Level: 100 Points: 2,759,534, Level: 100 Points: 2,759,534, Level: 100
Activity: 68% Activity: 68% Activity: 68%

Това определено не е само в БГ банките. Ако не си си прочел условията когато си си отворил сметката се получава така и в Canada.Примери имам, но едва ли си заслужава да изброявам какво може да ти коства (няколко долара на месец) Ако нямаш activity по дадена сметка година ти я закриват и плащаш за това.

Фабриката за илюзии отново заработи!
Ivan е офлайн   Отговори с цитат
Стар 29-08-06, 06:51   #10
Kremena

Дата на присъединяване: Jan 2006
Благодарил: 20,334
Blog Entries: 8
Kremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond reputeKremena has a reputation beyond repute
Points: 10,020,466, Level: 100 Points: 10,020,466, Level: 100 Points: 10,020,466, Level: 100
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
Send a message via Skype™ to Kremena

Таксите определено не са специалитет на БГ-банки, но отношението и третирането на клиента, то е типично. Аз имам парадоксалния случай с банка Хеброс, да ми се заяви, че не можели да ми се приведат пари по сметка в Швейцария, защото това щяло да струва и защото искали парите да стоят при тях (става въпрос за МОИ пари и за такси, които аз поемам)....По време на разговора почувствах неотложни природни нужди, посещение на тоалетна ми бе разбира се отказано, такава за клиенти нямало.... напикавай се ако щеш Навън може да е 40 градуса, искам да попитам, колко от вас са били някога попитани дали - например искат чаша вода..... И подобни елемнтарни неща.... Ако нямаш в БГ-банка "свой служител" си загубен.... Колкото и да чете някой условията при откриване на сметката, файдата е нулева, когато минат години, условията се сменят и НИКОЙ не счете за необходимо да те уведоми не само за тяхната смяна, а и за последствията, кито има това за клиента. Незнам какъв опит имате в банките с страните в които живеете, но аз лично не мога да си представя, че ще вляза тук в банка, на която съм клиент, и някой за нещо ще ми каже, че НЯМА ВРЕМЕ или ще ми каже че не са могли да ме уведомят за нещо, щото това щяло да им струва много пари.... в банка?!?!?! Такова нещо (за времето) няма да ми се случи - нота бене - и в банка, на която не съм клиент!

Life is like chocolates.
Sometimes sweet, sometimes bitter, sometimes hiding something unexpected.
Don't let it melt before you've enjoyed it!

Последно редактирано от Kremena : 29-08-06 на 06:56
Kremena е офлайн   Отговори с цитат
The Following User Says Thank You to Kremena For This Useful Post:
nik46sozo (19-03-08)
Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване