• USA

 • USA bgstena

  Пусни обява

 • Тампа - перлата на Флорида

  Мнозина може би си мечтаят на посетят САЩ, но по-голямата част от тях вероятно биха се спрeли на някой от най-привлекателните туристически дестинации като Лос Анджелис, Ню Йорк, Лас Вегас, Маями или Чикаго. Понякога обаче е добре човек да разшири кръгозора си и да насочи своето внимание към нови и не толкова познати градове. Като например Тампа.

  Разположеният в югоизточната част на САЩ град е един от най-големите в щата Флорида след Джаксвил и Маями. Населението на Тампа е около 340 000 души. Това обаче не бива да ви подвежда, защото там няма да ви е никак скучно. Дори напротив.

  На първо място Тампа е много подходяща дестинация по време на зимните месеци в България, защото там температурите със сигурност са по-високи, отколкото тези, на които сме свикнали у дома. Също така за разлика от доста други туристически дестинации в САЩ, Тампа определено е по-достъпен вариант.

  Именно в Тампа бихте могли да усетите целия блясък на Флорида. Тук може спокойно да се излежавате на някой плаж или да се къпете в кристално чистите води. Тампа обаче далеч не се ограничава само с плажовете. В града има и доста други забележителности, които определено заслужават внимание.


  Тампа Бей Хотел
  Сградата е един от архитектурните символи на града. В дългата близо половин километър постройка се помещават над 500 стаи. В миналото сградата е играла роля на военно укрепление, била е също и база на Университета в Тампа.

  Музеят на изкуствата
  Той е разположена на брега на река Хилзбъро и в него можете да видите богата колекция от древно гръцки и римски антики, над 2000 оригинални фотографии, картини и скулптури.

  Театърът Тампа
  В това невероятно място бихте могли да се насладите на много документални филми и различни представления. Сградата има архитектура в стил арт деко.

  Небостъргачите на Тампа
  Величествените постройки са съсредоточени в централната част на града, който е известен с високото си строителство. Най-високата постройка в града, 100 North Tampa, се издига на цели 176 метра.  Северно от центъра на Тампа са разположени изворите Sulphur Springs и 65-метровата водна кула Sulphur Springs Water Tower, считана за една от забележителностите на града.  Флорида Аквариум
  Това е един от най-добрите аквариуми в САЩ и се намира в центъра на Тампа. Тук можете да поплувате в компанията на риби, да си поиграете с делфините и пингвините, както и да се насладите на многото разнообразни забавления, които аквариумът предлага. Комплексът работи ежедневно от 9.30 до 17 ч., а цената на билетите е между 15 – 20 долара.  Busch Gardens
  Разположеният в близост до залива Тампа Бей комплекс е пресъздал по уникален начин Африка и пъстрият й свят. Природният парк предлага на своите посетители незабравими изживявания като близък достъп до редки животински видове, скоростно влакче, сафари, сценично шоу и редица други атракции.

  Channelside
  Ако посещавате Тампа не пропускайте да се разходите по прочутата улица. Тук ще имате голям избор от места за хранене и забавления, а дамите могат да се отдадат на шопинг.  Ybor City
  Това е един от най-посещаваните квартали в Тампа. Тук нощният живот кипи с пълна сила, а многобройните барове, дискотеки, заведения с жива музика и ресторанти определено няма да ви оставят да скучаете.  Hillsborough River State Park
  Се намира около Тампа и тук може да се отдадете на водни спортове, кану-каяк, да си организирате пикник, а защо не и къмпинг.

  Тампа е известен и с още неща, като например:

  Сандвичи и кафе.
  Дните на Тампа като център на кубински пури може да са отминали, но градът е запазил други две характерни за Куба неща – кафето и пресованите сандвичи. Дори официалният сандвич на Тампа се нарича „The Cuban“ („Кубинският“).

  Бира.
  Казват, че бирата в Тампа е наистина невероятна. През месец март в града се провежда изложба на пивовари, предлагащи различни видове бира като например светла и плодова с вкус на гуава (псевдонимът на Тампа е Голямата гуава). Заслужава си да отидете и да опитате от всички видове бира.

  В Тампа може да видите ламантини.
  Ако обичате животните и природата, Тампа има с какво да ви очарова. Тук може да видите на живо ламантини или така наречените морски крави. Достатъчно е да се намирате близо до плажа Аполо. Както казахме, Тампа трябва да бъде посетена през студените месеци, изглежда това го знаят и животните, тъй като ламантините мигрират към средата на април (след като времето се затопли).  Тук се намира най-дългият непрекъснат тротоар в света!
  Bayshore Boulevard е не само най-живописната улица в града, но и най-предпочитаната от пешеходци и бегачи. Тя има най-дългият непрекъснат тротоар в света, дълъг 7,2 километра.
 • Random picture

  foto 2 b7fcf326 5126 102d 9cec 0019b9d5c8df
  foto 2 b7fcf326 5126 102d 9cec 0019b9d5c8df by kittyseyes
  More...
 • Да се посмеем ЗАЕДНО